lauantai 3. maaliskuuta 2012

Tsadi vai lintukoto??

Miehen opiskelun loppusuora on laittanut pohtimaan missä haluamme asua. (Tarkemmin että missä meillä on varaa asua ;) Jos meitä olisi vain kaksi, valinta olisi helppo ja muuttaisimme Helsinkiin. Mutta ja iso mutta onkin: meitä on neljä ja kaikilla vähän eri intressit asumispaikan suhteen. 

Murkku haluaisi muuttaa isommalle paikkakunnalle, mutta hän menee ensi syksynä ysille, eli tiedossa on koulunkäynnin kannalta tärkeä vuosi. Ja sopiva ikä kaikennäköisen ei-toivottavan tekemisen harrasteluun… Täällä pysyy ehkä paremmin kartalla mitä murkku puuhailee. Tai ainakin luulee pysyneensä, tiedä sitten kuinka hyvin murkku on meitä vedättänyt :) Typsy on taas ekalla luokalla, ja koulussa on mennyt tosi hyvin ja hänellä on kavereita. Ja ennen kaikkea paras kaveri. Mies haluaisi muuttaa Helsinkiin, koska siellä on kaikki lähellä. Minä taas olen kallistunut kuitenkin nykyiseen asuinpaikkaamme. Täältä on  30 km Helsinkiin, kaikki TARVITTAVA on lähellä ja ennen kaikkea täällä on vielä suhteellisen rauhallista (mies halusi että lisään tähän, että ei ole kaikki tarvittava koska sushipaikka puuttuu :)) . Ja metsä alkaa miltei takaoveltamme, ja se on minulle todella iso juttu. Vaikka olenkin toisen polven syntyperäinen helsinkiläinen, olen kuitenkin suurimman osan elämästäni asunut muualla enkä tiedä miten sinne enää sopeutuisin. Tai miten naapurit sopeutuisivat meihin ;)

Olemme kuitenkin leikkineet ajatuksella, että muuttaisimme Helsinkiin, siinä tapauksessa muuttaisimme varmaankin Arabianrantaan tai Hermanniin. Sen idemmäksi emme voisi mennä, koska olen töissä Espoossa. Se hyvä puoli noissa paikoissa olisi, että murkun harkkapaikka Velodromi olisi ihan lähellä. Keväällä ja kesällä monta kertaa viikossa harkkoihin vienti on vienyt aika lailla aikaa. Ja siis nimenomaan minun aikaa, koska mies tosiaan on kohta 4 vuotta opiskelujen takia asunut muualla… Typsy haluaisi mennä sirkuskouluun, sekin löytyisi läheltä. Lieköhän kipinä sirkuskouluun syttynyt kun on katsonut apinoita (minä ja isänsä. Ja varsinkin isänsä :) täällä kotona. Aikamoista sirkustahan tämä lapsiperheen elämä välillä on... Mutta minulle Helsingissä on ehkä liikaa ihmisiä, liikaa hörhöjä, liikaa autoja, liikaa melua ja liikaa kaikkea.

Mitä mieltä te olette? Kaupunki vai pienempi paikkakunta? Pääkaupunkiseudulla vai ihan muualla? Kokemuksia Arabianrannasta tai Hermannista?

Paitsi että emme me voi mihinkään muuttaa, eikä ainakaan keskustan tuntumaan, koska siellä on vain kerrostaloja, ja niissä kuulemma asuu TODELLA hämärää porukkaa

Tätä jäisin kaipamaan, sielu lepää metsässä. Ja näissä metsissä
saa taivaltaa ihan rauhassa, harvemmin kohtaa ketään. 


2 kommenttia:

  1. Kaveri muutti juuri Hermanniin ja kyläilin siellä ekaa kertaa perjantaina. Väkisinkin tuli mieleen, että kuka haluaa tänne vapaaehtoisesti? Etenkin, kun kerrostalokolmiosta saa maksaa yli 300t. No, ehkä mä liikuin väärillä hoodeilla (kävelin Hermannin rantatien vartta ja sehän on maisemallisesti ihan karmeaa vaikka merenrantaa onkin). Tai sit mä vaan olen alunperin niin maalta etten osaa olla jos ikkunasta ei näy kunnolla puita.
    Olikohan tämä nyt sitten kannanotto Klaukkalan puolesta, en tiedä. Itsekään en vielä tosiaankaan tiedä mihin haluaisin asettua, tuskin tämä Martsari meidän loppusijoituspaikka on. Mutta Hermanniin en varmasti muuta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öy nöy, eikä! Me ollaan katseltu Hämeentie-Mäkelänkatu seutua, siellä on ihania rauhallisia sisäpihoja, vaikkei uskoisi. Ja hintataso on tosiaan hurja, mutta asumisoikeusasunto olisi yksi vaihtoehto. Arabianrannassa olisi meri ihan vieressä. Siellä on tosin oikeasti ziljoona kanadanhanhea (tai mitä lie ne nyt ovatkaan)-> linnunkakkaa on joka puolella rantakatua... Ja jos me jäädään tänne, suosittelen lämpimästi että tekin muutatte Klaukkalaan. Tänne tulee hei Prismakin, big city ;)

      Poista