tiistai 29. toukokuuta 2012

Pienen ihmisen pienet ärsytykset

Kun on pieni ihminen, pienet asiatkin saavat ärsyyntymään… Aamulla on AINA kiire kun lähtee töihin. Pitäisi päästä lähtemään ajoissa ennen pahimpia ruuhkia. Ruuhkassa matka Klaukkalasta Tapiolaan kestää ziljoona tuntia, ja sitä ei minun hermot kestä. Mikään ei ole pahempaa kuin autoletkassa köröttely 10 km/h. Siksi kierrän ainakin kotiin tullessa pikku teitä pitkin. Ja onneksi on ihana työnantaja, joka antaa tehdä kaksi etätyöpäivää viikossa.

Tänään lähdin ajoissa töihin. En löytänyt (eli en jaksanut etsiä:) miehen jäljiltä sitä auton avainta jossa on keskuslukitus. No ei haitannut, otin vara-avaimen, jossa ei ole keskuslukitusta, mutta jolla saa yhden ovi auki, se riittää. Tai niin luulin. Autossa ei ollut bensaa, no ei sekään haitannut, Klaukkalan keskustassa muutaman kilometrin päässä on useita tankkausasemia. Ajoin tankille, jouduin jonottamaan, mutta sekään ei haitannut, koska ei ollut kiire. Vielä.  Ajoin vuorollani tankille ja menin avaamaan bensatankin luukkua. Joka ei auennut ilman sitä pirun keskuslukitusavainta! Silloin alkoi ottamaan pannuun. Ankarasti. Kihisten ajoin kotiin kaivelemaan miehen taskuista avainta, joka onneksi löytyi. Mutta siinä vaiheessa peli oli jo menetetty….

Tankkaukseen liittyy muutenkin aina jännitysmomentti, koska toiseen autoon menee bensaa ja toiseen dieseliä. Pitää olla todella tarkkana että laittaa oikeaa löpöä oikeaan autoon. Ja se vaatii ihan liikaa ajattelua! Onneksi toisessa autossa bensatankin korkki on kiinni luukussa. Muutaman kerran on ajamaan lähtiessä korkki jäänyt katolle ja hävinnyt sen siliän tien. Kerran niin on käynyt pissapojankin korkille. Siis jollekin minun kaverille, ei TIETENKÄÄN minulle, koska EI KUKAAN voi olla niin dorka ettei opi kerrasta…

Minä olen muutenkin ihan onneton autojen kanssa. Kerran kun nostin pyyhintä ylös että pääsen raaputtamaan ikkunaa, pyyhkijä jäi käteen. Paniikki iski saman tien! Paria naapurin ukkoa hätyyttelin auttamaan, mutta he eivät osanneet (viitsineet) auttaa, kolmas naapurin mies pelasti neidon pulasta. Auton varaosaliikkeet taas ovat helvetillinen miehinen keksintö joka on kehitetty pilaamaan naisten mielenterveys ja viemään viimeisetkin itsekunnioituksen rippeet, siitä olenkin jo aiemmin kirjoittanut. Hyvin ovat ainakin minun kohdalla onnistuneet.

2 kommenttia:

  1. Et kai vain mene Tapiolaan Hämeenlinnantie->Kehä I yhdistelmällä?

    Sinne on nopeampiakin reitteja, joissa ei ole ruuhkaa kuin kaviometsän keskustassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiemmin en mennyt, nyt menen aamuisin juuri noita teitä jos pääsen lähtemään tarpeeksi ajoissa eli viim. 6.45. Kolmostielle en aja Klaukkalan keskustan kautta vaan vanhaa Hämeenlinnantietä Klaukkalan rampille. Useimmiten ajan Lahnuksentietä -> Röyläntietä -> Järvenperän ohi vanhalle Turuntielle -> Kehä II:lle (joka on todellinen sumppu töistä lähtiessä onnettoman Turuntien liittymän takia, pitää päästä lähtemään töistä viim. 15.40) -> Länsiväylälle. Jos töistä lähtiessä Kehä II on jumissa, kierrän pikkuteitä Kauniaisiin ja sieltä ajan taas Järvenperän ohi jne. Muutaman kerran on tullut eksyttyä uusia reittejä etsiessä (Tosinainen suunnistaa vaistolla eikä navigaattorilla :).

      Poista