tiistai 13. joulukuuta 2011

Haluan tohtori Huhtikankaan


Enpä ole aiemmin ollut näin nopealla lääkärillä, se oli kyllä varsinainen sisään, ulos ja ravistus. Siis käden. Osaltaan nopeuteen vaikutti se, että kävin jo eilen omalla työpaikkalääkärillä. Minun piti soittaa hänelle tänään kokeiden tuloksista ja kunnosta, mutta hän oli unohtanut että olikin koulutuksessa. Tai sitten hän ei vain halunnut enää kuulla minusta yhtään mitään mikä on varmaan todennäköisempi vaihtoehto. Mieheni on käyttänyt tuota samaa "olen koulutuksessa" taktiikkaa viimeiset 3,5 vuotta.

Sain määräyksen olla tekemättä loppuviikkona mitään ja kotoa poistumiskiellon (olisikohan hän voinut määrätä saman miehelleni…?). Ja koska miehille tuottaa vaikeutta ymmärtää mitä vaimo sanoo, toistan: PITÄÄ OLLA TEKEMÄTTÄ MITÄÄN. Eiköhän se nyt mennyt jakeluun.

Vaikka käytämme suurimmaksi osaksi yksityisiä lääkäripalveluja, kaipaan pysyvyyttä lääkärisuhteessa(kin). Yksityiselläkin puolella lääkäri vaihtuu melkein joka kerta ja parhaimmille lääkäreille on vaikea saada aikaa. Rasittavaa selittää aina samat asiat uudestaan. Haluaisin perhe- tai kylälääkärin, niin kuin ennen on ollut. Itsekin kävin lapsena tohtori Huhtikankaalla, ihanalla vanhalla sedällä. Kun itkin ensimmäisenä elinvuotenani koko ajan, hän selitti että se johtuu siitä että aivot kehittyvät nopeammin kuin taidot, eli tiesin miten joku asia pitäisi tehdä, mutta motoriikka ei ollut tarpeeksi kehittynyt tekemään tahtomaani asiaa. Siihenhän se aivojen kehitys sitten tunnetusti minulla jäikin.

Kaikista huolestunein olen opiskelijoiden terveydenhuollosta. Kun mieheni meni YTHS:n ulkomaalaistaustaiselle lääkärille valittamaan polveaan, tämä kirjoitti miehelleni E-pillerireseptin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti