lauantai 18. helmikuuta 2012

Diagnoosi: äitiys

Suurin osa naisista kohtaa äitiyden aikuisiällä. Ennen äitiyden kohtaamista tarve äitiyteen saattaa aiheuttaa ankaraa kuumeilua. Äitiyteen ei ole mitään parantavaa lääkitystä. Oireina on ahdistus, ikävä, huoli, raivo, nauru, kyyneleet, suojelunhalu ja pakahduttavan suuri rakkaus. Saattaa joskus aiheuttaa myös ennenaikaista hiusten harmaantumista. Lievä skitsofreenisuus on normaalia: ensin odotat innolla risteilyä kavereiden kanssa, ja kun olet risteilyllä tilität ikävääsi ja nyyhkytät yksin hytissäsi. Toinen vastaoire on että risteilyllä äitiyden oireet häviävät saaden sinut kuvittelemaan että olet hottis sinkku bailaamassa sinkkukavereidesi kanssa, eikä kotona todellakaan odota tiskivuori ja kitisevä lapsi vaan designvaatteet ja merkkilaukut. 


Äitiyden oireita voi lievittää pitämällä oireiden aiheuttajat koko ajan lähellä. Siedätyshoitoa suositellaan äitiyden myöhemmissä vaiheissa, oireiden aiheuttajat pitää päästää hieman loitontumaan itsestään. Kannattaa aloittaa esim. parin tunnin mummolakyläilyllä. Liian pitkäaikainen loitontuminen saattaa aiheuttaa vakavia vieroitusoireita, joten alussa ei kannata heti yökyläillä.  Äitiys käyttää ravintona sinun omaa aikaasi. Äitiys saattaa aiheuttaa myös väliaikaista sokeutumista, syy on aina naapurin Petterissä. Äitiys parantaa kiihtyvyyttä, kun murkku sanoo sadannen kerran ”kiinnostaaks mua”, saattaa räjähtäminen tapahtua jopa sekunnissa. Sen rinnalla formula-autotkin ovat hitaita. Vaikka taudin aiheuttajat jossain vaiheessa muuttavat omaan kotiin, äitiyden oireet eivät valitettavasti poistu aiheuttajien mukana.



2 kommenttia:

  1. Hih hih, todella hupaisaa kuvailua! Kiitos siitä! Minulle kävi juuri hetki sitten risteilyllä juuri noin:D

    varhaiskasvatuksenmaailma.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin vauva-aikana minullekin iski aina nopeasti ikävä, nyt kun lapset ovat jo isompia on jotenkin helpompi ottaa välillä omaa aikaa. Vieläkin kyllä kaikki huolestuttaa. Jos lapset menevät esim. mummolaan, on jatkuva huoli koska silloin ei itse pysty huolehtimaan heistä. Samoin jos lähdetään matkalle olen huolissani kaikesta mahdollisesta, alkaen siitä että lentokone tippuu. Pikkuisen neuroottista :)

      Poista