sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Vanhempainpakkaus murkun vanhemmalle


Vuoden Mutsi -blogissa oli hauska juttu kirjoittajien kehittämästä äitiyspakkauksesta, jonka saattaa voittaa itselleen. Siitä sain kimmokkeen miettiä vanhempainpakkauksen sisältöä murkun äidille tai isille, mielestäni sellainenkin pakkaus pitäisi ehdottomasti olla. Blogin kirjoittajat ovat myös juuri julkaisseet ”Vuoden mutsi” –kirjan, joka on kaikkea muuta kuin vaaleanpunaista höttöntöttöä vauva-ajasta. Vaikkei siinä hötössäkään mitään pahaa ole, itse taisin siinä lillua typsyn synnyttyä =) Olen kerinnyt kirjaa vasta silmäillä, mutta alku on lupaava, suosittelen. Kirjoittajilla on myös omat huippuhauskat blogit: Salamatkustaja ja Project Mama. Vaikken aina ole samaa mieltä blogikirjoitusten kanssa, nautin silti/siksi kirjoittajien huumorista ja taidosta käyttää kieltä.

Mutta sitten itse asiaan, vanhempainpakkauksen sisältö murkun vanhemmalle:

- alkometri ja pissatestejä. Niitä käytettäisiin siis murkulle, ei äidille (isille voi joskus käyttää, jos tarve vaatii ;) Ja varsinkin silloin niitä käytettäisiin jos murkku sanoo, että "mitään en oo ottanut". Tätä kuulee harvemmin, koska siinä pitää sanoa kokonainen lause.

- robotti, johon on tallennettu tiettyjä pyyntöjä (käskyjä), esim. "pistä takki naulakkoon", "nyt syömään", "siivoa huoneesi" jne. Kolmannen huomautuksen jälkeen alkaisi soimaan nonstopina Matin ja Tepon koko tuotanto niin kauan kunnes pyydetty toiminto on tehty (toimii muuten isillekin).

- lahjakortti murkulle ja vanhemmalle (huom! myös isille, koska karvanaamakin kaipaa hoitoa) kosmetologille + naaman ehostusrasvat (äidin kohdalla mikään rasva ei kyllä enää tehoa, mutta äidillekin tämä illuusion takia)

- vanhemmille matkalahjakortti Roomaan, jonka voisi ottaa käyttöön heti kun siltä tuntuu. Pakko kai tässä olisi olla paluulippukin.

- kortsuja. Ja nämäkin siis taas murkulle, ei vanhemmalle... (Sinkkuvanhempikin voisi varastosta tarvittaessa lainata =)

- punkkupullo. Ja tämä siis vanhemmille (meidän tapauksessa isille, äidille karpaloronkelo =), ei tod murkulle. Tai oikeastaan viinikellari, koska rauhoittavalle siemaukselle (pullolliselle) tulee tarvetta. Usein. 

- autonkuljettaja, joka kuljettaisi murkun harrastuksiin, keskustaan ja leffaan. Ja tarvittaessa äidin ja/tai isin tuulettumaan kavereiden kanssa.

- murkku-suomi sanakirja. Lyhyen version olen jo laatinut typsyn tulevaa murkkuikää silmällä pitäen

- mute-toiminto, kun murkku alkaa angstaamaan murkun voisi hiljentää (tätä voisi käyttää tarvittaessa myös isiinkiin)

- ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä: POHJATON LOMPAKKO. Lisäisin sanontaan ”pienet lapset pienet murheet, isot lapset isot murheet” vielä ”pienet lapset isot kulut, isot lapset vielä isommat kulut”.

1 kommentti: