maanantai 19. maaliskuuta 2012

Jari Sarasvuot ja Vappu Pimiät

Typsyn koulussa on 1-3 –luokkalaisia. Heillä on säännöllisesti esitystunteja, joihin saa halutessaan mennä esittämään mitä sitten haluaakin muiden koululaisten ollessa yleisössä. Siis kuulostaako vähän lapsuuden painajaiselta??!! Thank god meidän aikaan vielä kannustettiin olemaan juroja ja olemaan pitämättä sen suurempaa meteliä itsestään, olisi muuten vielä joutunut es… esi… esiin… ei hitsi, ei pysty edes sanomaan sitä sanaa, heti iskee tuskanhiki.

Typsy on nyt ollut esitystunnilla eläintenkouluttaja (pari kaveria olivat eläimiä) ja toisen kerran hän ja kaveri soittivat nokkahuilua. Nyt hän ja kaverinsa haluavat LAULAA Robinin Frontside Ollien! Wau mitä itsekritiikin puutetta ja häpeilemättömyyttä, olen ihan oikeasti kateellinen. Toivon kädet kyynärpäitä myöten ristissä, ettei typsy saa kuraa niskaansa (ainakaan vielä noin pienenä) ja säilyttää tuon ”totta kai mä siihen pystyn” –asenteen aikuisenakin. Ja vaikka häntä aina ennen esitystä jännittää kauheasti, se ei estä häntä esiintymästä. Aivan mahtavaa! Itselle ei tulisi pieneen mieleenkään (ja siis kirjaimellisesti tosi pieneen, yksi aivosolu ei paljon tilaa vie) esiintyä ja varsinkaan laulaa työpaikan juhlissa. Siis sellaista promillemäärää ei olekaan että sitä kestäisi. Siis kuulijat.

Näin kasvatetaan uusi rohkea sukupolvi joka on täynnä Sarasvuon Jareja ja Pimiän Vappuja, ja minusta se on hienoa. Hienoa on myös se, että esiintyminen ainakin vielä tuon ikäisillä on vapaaehtoista, ettei ketään traumatisoida jo tässä vaiheessa....


Typsy on aina käsi pystyssä jos tarvitaan
vapaaehtoista esiintymään. Siis kenen lapsi se on??


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti